Natural-E & Biljna Apoteka Dr Hasanagic

Mirjana i Vedran Hasanagic, doktori alternativne medicine.

  • Nase iskustvo sa prirodnim lijecenjem pocinje jos 1987 godine, kada smo u bivsoj Jugoslaviji zajedno sa Vedranovim ocem Dr. Enesom Hasanagicem, koga i dan danas mnogi smatraju jednim od najboljih poznavaoca ljkovitog bilja sa prostora bivse Jugoslavije, upravljali proizvodnjom, i lancem od 14 biljnih apoteka “Dr. Hasanagic”.
  • U Kanadi smo na “Akademiji Za Prirodno Lijecenje” (Canadian Academy Of Natural Healing), stekli diplome aroma terapeuta. Takodje smo sertifikovani od “Kanadskog Ispitivackog Tijela za Alternativnu Medicinu” (Canadian Examining Board For Alternative Medicine) kao prirodni iscjelitelji. Zavrsili sam i Akademiju Prirodne Medicine u Kalkuti, Indija (Indian Academy Of Natural Medicine, Calcuta, India) i dobili titulu doktora herbalistike (MD.AM). Mirjana je takodje specializovana za zdravu i pravilnu ishranu.
  • Znanje koje posjedujemo o prirodnom lijecenju nije ograniceno iskljucivo na ljekovito bilje i aromaterapiju. Kroz istrazivacki rad i studije, detaljno smo upoznati sa: Ortomolekularnim terapijama (lijecenje vitaminima i mineralima); te psihoneuroimunologijom, imunologijom, to jest poznavanjim i pojacanjem imunog sistema i zivotne energije pravilnim izborom i pripremom hrane; meditacijama i vjezbama disanja za suzbijanje posljedica stresa i starenja.
  • Upoznati smo i sa drugim alternativnim terapijama kao sto su: reiki, kristalo-terapija, hiptno-terapija, bioenergija,makrobiotika, Batch terapije, kundalini, itd.
  • Clanovi smo nekoliko svjetskih asocijacija koje se bave alternativnim lijecenjem, i nase znanje se konstantno prosiruje najnovijim istrazivanjima i saznanjima iz ove oblasti. Kroz ove asociacije redovno smo obavjesteni o svim najnovijim dogadjajima iz polja alternativnih terapija i regularne medicine.Nasa kanadska kompanija Natural-E nudi iskljucivo proizvode provjerene efikasnosti i kvaliteta.